Lediga jobb

Naturskyddsföreningen i Stockholms län söker verksamhetsutvecklare

Naturskyddsföreningen är Sveriges största miljöorganisation – vill du vara med och utveckla vårt lokala arbete i Stockholms län? Den vi söker är en självgående och strukturerad person, med en bakgrund inom ideell sektor som verksamhetsutvecklare, projektledare, samordnare eller kommunikatör.

Naturskyddsföreningen är en ideell förening som är partipolitiskt obunden och som driver miljöfrågor lokalt, regionalt, nationellt och globalt. Naturskyddsföreningen i Stockholms län består av 25 lokala kretsar och har 60 000 medlemmar.

Verksamhetsutvecklarens uppdrag är att stödja kretsarna (lokalgrupperna) och tillsammans med dem utveckla och öka det lokala engagemanget. Mer konkret innebär det att nätverka, bistå med metoder och arbetssätt, utveckla internkommunikationen, samt arrangera konferenser, kretsträffar och utbildningar.

För att lyckas bör verksamhetsutvecklaren ha mer än grundläggande kunskap inom IT och erfarenhet av att skapa engagerande innehåll på digitala plattformar för hemsida och nyhetsbrev såväl som på sociala medier. Att vara en god pedagog och kommunikatör är till stor hjälp i arbetet.

Vi har ett kansli i Folkets hus i Bagarmossen där medarbetarna, just nu ordföranden och ansvarig för guideverksamheten, brukar arbeta på plats ett par dagar i veckan. Verksamhetsutvecklaren arbetar annars främst tillsammans med förtroendevalda och aktiva i kretsarna, länsförbundets styrelse och har dessutom regelbunden kontakt med verksamhetsutvecklare i andra län.

Vi söker dig som:

• Har erfarenhet från idéburen verksamhet, antingen genom ideellt arbete eller som anställd
  • Har förmågan att engagera och inspirera
  • Är bra på text- och bildproduktion och digitala plattformar
  • Är organiserad, lösningsinriktad och initiativrik
  • Kan arbeta både självständigt och tillsammans med andra
  • Är en god arbetskamrat
  • Delar Naturskyddsföreningens värderingar

Kontakt: Lena Vängstam, ordförande, 0701-73 00 92

Maila ansökan till lena.vangstam@naturskyddsforeningen.se. Tillträde sker efter sommaren, exakt datum efter överenskommelse.

Tjänsten är en heltidstjänst och innebär arbete även kvällar som helger. Vi tillämpar provanställning 6 månader.

Vi ser gärna en mångfald av sökanden – välkommen med din ansökan!