Press och media

Här hittar du Naturskyddsföreningen i Stockholms läns pressmeddelanden.

Presskontakt: Ordförande Lena Vängstam, lena.vangstam@naturskyddsforeningen.se

Mer pressmaterial
Debattartiklar skrivna av Naturskyddsföreningen finns på Naturskyddsföreningens (riksföreningens) webbsida.
Här finns pressbilder, debattartiklar, logotyper och mycket mera!

————————————————————————————————-

2021

2021-01-25 Naturskyddsföreningen i Stockholms län vill sätta stopp för motorvägen Tvärförbindelse Södertörn

Läs pressmeddelandet

 

2020

2020-09-22  Årets bok släpps – Ut i naturen!

Läs pressmeddelandet

 

2019

2019-09-09 Söndag den 22 september – Cykelkarneval i Stockholm!
För sjätte året i rad cyklar vi genom gator och torg tillsammans för att förvandla vårt vackra Stockholm till en cykelstad.
Pressmeddelandet
Affisch (pdf)

2019-07-03 Söndag den 22 september är det Cykelkarneval i Stockholm!
För sjätte året i rad cyklar vi genom gator och torg tillsammans för att förvandla vårt vackra Stockholm till en cykelstad.
Läs pressmeddelandet


2018

2018-10-13 Naturskyddsföreningen positiv till politiskt samarbete i Stockholms stadshus – läs pressmeddelandet

2018-09-11 På söndag är det Cykelkarneval i Stockholm. Bilfria dagen den 16 september firas med Cykelkarneval, Lastcykelmässa och cykelmanifestation för barnfamiljer! För femte året i rad cyklar vi genom gator och torg tillsammans för att förvandla vårt vackra Stockholm till en cykelstad. ”Alla är välkomna, på vilket fordon som helst, bara det drivs med muskelkraft. Läs hela pressmeddelandet!

 

2017

2017-09-11 Cykelkarneval i Stockholm – söndag 17 september! Bilfria dagen firas med Cykelkarneval, Lastcykelmässa och cykelmanifestation för barnfamiljer! För fjärde året i rad cyklar vi genom gator och torg tillsammans för att förvandla vårt vackra Stockholm till en cykelstad. Läs hela pressmeddelandet

2017-04-05 Väg prioriteras framför hälsa och klimat. Huddinge kommun och Trafikverket prioriterar framkomligheten för bilar framför människors hälsa och överenskomna klimatmål. Tvärförbindelse Södertörn kommer leda till en ökning av dagens 20 000 bilar till 90 000 bilar per dygn och ökade CO2 utsläpp som följd. Läs hela pressmeddelandet

 

2016

2016-08-18  Vi förvandlar Stockholm till en cykelstad!  För tredje året i rad tar vi chansen att cykla genom gator och torg tillsammans för att förvandla vårt vackra Stockholm till en cykelstad. Karnevalståget avgår den 18 september 14.00 från Norrbro, framför Riksdagshuset, och går via City, Kungsholmen och Vasastan. Läs hela pressmeddelandet!

2016-05-11   Olyckligt att priset på SL-kortet höjs. Alliansen i landstinget och miljöpartiet har kommit överens om en prishöjning av SL-kortet och återinförandet av enhetstaxa från 1 januari 2017. Det tycker Naturskyddsföreningen i Stockholms län motverkar kollektivtrafikmålen i länet. Läs pressmeddelandet

2016-04-16 Ny ordförande vald på stämman. Under lördagen höll Naturskyddsföreningen i Stockholms län sin årliga länsstämma. Till ny ordförande valdes Beatrice Sundberg. Hon efterträder Mårten Wallberg som har suttit på posten i 13 år. Läs pressmeddelandet

2016-04-11 Bromma flygplats reell stoppkloss för att få fram tiotusentals bostäder. Naturskyddsföreningen i Stockholms län och Stockholms Naturskyddsförening delar helt regeringens utredare, Anders Sundströms, slutsats att Bromma flygplats inte har någon framtid och att Stockholm behöver bygga nya bostäder på flygfältet. Det långa tidsspannet innan byggande kan komma igång är dock ett stort problem. Läs hela pressmeddelandet

2016-02-25 Naturreservat bromsar inte nybyggnation – de underlättar. – När landstingsrådet Kristoffer Tamsons (M) hävdar att man för att klara bostadsbristen måste stoppa nya naturreservat i Stockholmsregionen och dessutom kräver att existerande reservat upphävs försöker han skapa en konflikt som inte finns. Det säger Mårten Wallberg, ordförande i Naturskyddsföreningen i Stockholms län, i en kommentar till det moderata utspelet att stoppa bildande av nya naturreservat och att riva upp gamla reservatsbeslut. Läs hela pressmeddelandet.

2016-02-22  Råstasjön räddad tills vidare – Råstasjön som oersättligt natur- och rekreationsområde i Solna kan bevaras i sin helhet. Byggplanerna skulle ha förstört hälften av sjöns natur och inneburit en ovärderlig förlust både för Stockholms läns biologiska mångfald och för närboendes tillgång till ett älskat rekreationsområde. Domstolen anser att det inte funnits förutsättningar för att upphäva strandskyddet inom detaljplanen. Läs hela pressmeddelandet

2015

 

2015-12-31 Glädjande besked om trängselskattens framtid. – Vi tackar för nyårspresenten! Det säger Mårten Wallberg, ordförande i Naturskyddsföreningen i Stockholms län efter att ledande företrädare för både Moderaterna och Socialdemokraterna i Stockholms läns landsting ställt krav om att makten över trängselskatterna läggs på lokal nivå, ett krav Naturskyddsföreningen drivit i mer än ett decennium. Läs hela pressmeddelandet.

2015-11-12 Utmaning att fixa hållbar utveckling med ökad befolkning. De nya prognoserna för befolkningsökningen i Stockholms län ställer ytterligarekrav på beslutsfattare i arbetet för en hållbar utveckling i länet. Läs hela pressmeddelandet.

2015-07-09 Nu flyger falken fritt över Stockholm. Torsdagen den 25 juni flyttade tre falkungar in på Folksamskrapan på Södermalm. Nu har bolådan öppnats och falkarna har fått ge sig ut på flera flygturer. Tyvärr förolyckades en av falkarna den första dagen men de andra två har setts flygträna i området.
– En falk behöver bara flygträna några gånger innan den är världens snabbaste fågel, säger Christer Larsson, projektledare på Nordens Ark.

2015-06-26 Pilgrimsfalk flyger snart över Stockholm igen. I torsdags placerades för andra året i rad tre pilgrimsfalkar i en bolåda högst uppe på Folksamsskrapans tak på Södermalm. Falkarna försvann från Stockholm på 1950-talet och återkom 2014 i och med den första utsättningen. Läs hela pressmeddelandet.

2015-06-23 Pressinbjudan: Pilgrimsfalkar sätts ut på Södermalm. Media välkomnas att delta torsdag 25 juni klockan 14.00 när en ny kull pilgrimsfalksungar sätts ut på 27:e våningen på Folksamskrapan på Södermalm. Läs hela inbjudan och faktabladet!

2015-05-20 Gröna Kilarnas Dag – för vikten av det gröna. Söndagen den 24 maj anordnas Gröna Kilarnas Dag runt om i Stockholms län. Läs pressmeddelandet och hitta några av dagens programpunkter här!